19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Hříbková krémová polévka

Název Množství a jednotka
hřib sušený 2 hrsti
brambory 2 ks
malá cibule 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý den ve stejné vodě hříbky vaříme asi půl hodiny. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. VAříme, až jsou houby i brambory měkké. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a připravíme růžovou zásmažku, kterou zalijeme studeným mlékem. Zásmažku vlijeme do polévky, necháme povařit a hotovou polévku zjemníme kelímkem šlehačky. Prohřejeme, pokud se nám zdá polévka "slabá", přidáme kousek masoxu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s pomazánkou

Postup: Uvaříme 3 vejce natvrdo.Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...